17 juni 2017

RECYCLEN

Wij kunnen eventuele ongewenste meubels of apparatuur meenemen en geven deze een nieuwe bestemming. Wij recyclen deze voor u, hierdoor heeft u geen hoge afvalrekeningen en moeilijk gedoe meer. Door samenwerking met verschillende lokale instanties en bedrijven zijn wij in veel gevallen in staat om uw meubels een nieuwe bestemming te geven.

Dankzij recycling besparen we op grote schaal grondstoffen en komen er veel minder schadelijke stoffen in het milieu terecht. Denk bijvoorbeeld aan giftige stoffen in alkaline batterijen en laptop accu’s.

Materiaal opnieuw gebruiken (recycling) heeft drie belangrijke voordelen. Je hebt minder nieuwe grondstoffen nodig, waardoor bijvoorbeeld minder bomen voor papier gekapt hoeven worden, of er minder aardolie nodig is voor de productie van plastic. Ook is er minder landbouwgrond nodig voor de productie van bijvoorbeeld hout of katoen, waardoor meer grond beschikbaar blijft voor voedselproductie. Verder daalt de uitstoot van broeikasgassen, doordat hergebruik van materialen minder energie kost dan ze nieuw te produceren.

Voordelen

  • Geen hoge afvalrekening
  • Geen moeilijk gedoe
  • Minder nieuwe grondstoffen
  • Minder landbouwgrond nodig (kleinere ecologische voetafdruk)
  • Uitstoot broeikasgassen daalt
  • Uw spullen krijgen een tweede leven of worden zo goed mogelijk gerecycled
  • U helpt mee aan de toekomst van de volgende generatie
  • Een positief gevoel

Wecycle

Wij werken samen met Wecycle, waardoor wij zeker weten dat uw e-waste gegarandeerd en optimaal gerecycled wordt met de modernste technieken.

Wecycle is de enige non-profitorganisatie in Nederland die e-waste verantwoord laat inzamelen en optimaal laat recyclen.

Grondstoffen voor nieuwe producten haalt Wecycle uit oude producten. Zo hoeven we minder ’nieuwe’ grondstoffen uit de natuur te halen, schadelijke stoffen komen niet in het milieu terecht en de uitstoot van CO2 wordt vermeden. We voorkomen dat apparaten in de illegale export belanden. Daar draait onze samenwerking met Wecycle om en hier zetten wij ons dagelijks met hart en ziel voor in.

Als u een oud elektrisch apparaat of kapotte spaarlamp (e-waste) meegeeft aan onze verhuizers, is dit niet het einde. Het is een nieuw begin. Door apparaten en lampen te recyclen tot nieuwe grondstoffen, kunnen weer nieuwe producten worden gemaakt. Zo ontstaat een cirkel van produceren, gebruiken, inleveren, recyclen en wederom produceren. Dit wordt daarom de circulaire economie genoemd.

E-waste = alle afgedankte apparaten met een stekker of (oplaadbare) batterij en alle afgedankte tl-buizen, spaar- en LED lampen.